onsdag 26 september 2007

Liemannen är från Polen!

Här om dagen mötte jag Liemannen och han var överaskande nog från Polen. Han mumalde något om att tyskarna gick in i hans land 1939...han var på hugget och farlig som bara den.

tisdag 25 september 2007

Bakluckeloppis - part 3.

Det blev en dubbeldate i helgen som gick. På lördagen var jag på Rotebro loppis och på söndagen var det Siggest Gård. På Rotebro blåste det mest och jag lyckades väl egentligen aldrig få fart på aktiviteterna på/runt mitt bord. Dessutom var ju "De tre trallande loppismusketörerna" inte kompletta på lördagen då den klokaste av oss tre, Hannelie Hillertorp valde att stanna hemma. Glädjande nog dök hon upp lite senare på dagen med varmt kaffe. Min vana trogen blev jag dock kompis med en behårad vän. Var god se bild nedan

Om lördagen gick i seghetens tecken så blev det mer fart på söndagen. Redan på fm så tyckte Nisse G Gjörlings hund att det var dax att tvätta mina smalben. Han passade på medans jag plockade upp mina loppisprylar och det gick ju gansk bra då jag hade kortbyxor på mig. Den lille glade krabaten blev dock senare under dagen förlöjligad av sin husse (se bild).

Till sin tröst kunde han dock känna sig lugn med att även hans "föräldrar" gjorde sig till åtlöje i ett missriktat försök till att hjälpa till med lanseringen av "Shrek 3".


Trivia:
På lördagen lyckades jag byta bort en jättefin målarlåda mot en gammal bananlåda som hade sett sina bästa dagar. Som tur var så var inte Sara hemma så jag slapp få skäll.
På söndagen lyckades jag bli osams med en arrogant snubbe som hellre åkte till soptippen och slängde sina grejjer än att ge bort dem till mig. Sorteras in under kategorin: konstiga säljare på loppis. Men ingen säljare kan någonsin vara knäppare än vissa kunder men det återkommer jag till.

Anders

torsdag 20 september 2007

Åldrande Del 1.


Man vet att man har uppnått en viss ålder när man finner sig prövandes ett par läsglasögon på OBS stormarknad vid Bromma Flygplats. Till slut betämde jag mig för "lyxmodellen" för 199:-

Man vet att man har uppnått en viss ålder, när man finner sig med annan åldrande individ, irrandes runt på Bauhaus i Bromma. M hade en stressig stund medans jag mest glodde på allt och inget.


Fan även en avdelning för renskötare.

tisdag 18 september 2007

Bakluckeloppis - part 2.

Mina äventyr på bakluckeloppis fortsätter...




Mannen på bilden heter Nils G. G. och är min allra bästa bakluckekompis. Han är min ledstjärna men jag förlåter honom aldrig att han...



som synes alltid har mycket fler köpare än jag, kolla in mitt bord i förgrunden - ser ni några människor där? Nej just det.


Det här är hans sambo sedan ett par veckor. Hon är mycket trevlig och glad nästan hela tiden. Hon har dock en tvångstanke som går ut på att köpa upp alla korvar på Siggesta Gård.
Det här är en av mina favoritkunder - trots att han aldrig handlar något av mig.

fredag 14 september 2007

Bakluckeloppis!



Jag på bakluckeloppis ute på Siggesta Gård. Nu på söndag är det dax igen. Det är jäkligt kul. Kan starkt rekommenderas. Man kan köpa mycket kitch men även många "normala" saker. De flesta saker man köper behöver man inte men det är själva själen i den nya folkrörelsen bakluckeloppis.

torsdag 13 september 2007

onsdag 5 september 2007

måndag 3 september 2007

Just for fun!

Gjorde ett test på Facebook för att se vilken av mina vänner som hade samma intressen som mig. Glädjande nog passade jag bäst med min lilla Sara. Svaret blev: 91% "Like peas in a pod." Nu kommer hon att säga: "Right answer!" (Och jag slipper få en stekpanna i huvudet när jag kommer hem.)

söndag 2 september 2007

Var på Bröllop


Var på Bröllop i Roslagen i helgen och dagen efter träffade jag på den här liraren vid fukost. (Foto: Sara, Arm: H)