torsdag 20 november 2008

Nynäshamn

Det var ju som bekant ganska länge sedan som jag flyttade från Nynäshamn. Skrämmande nog är det 25 år sedan (på ett ungefär). Det har varit mycket glest med besöken sedan dess men nu på den sista tiden har jag varit där ovanligt ofta. Främst p.g.a. mitt nya fotoprojekt där jag håller på att dokumentera/göra upp med platser där jag växte upp. Det hela går under arbetsnamnet "Den grå boken" och började för några år sedan men har sedan legat på is för att nu tina upp igen.

För några veckor sedan var jag på Old Bell och lyssnade på Tears som på 80-talet blev The Radio och en av bandmedlemmarna, Jan-Egil Bogvald, lärde mig att spela gitarr på ABF nån gång för tusen år sedan när jag var ordförrande i Nynäs Skateboard Team. Nu på lördag kommer cirkeln att slutas då Bogvald, Bark, Furberg och Rickfors spelar på Old Bell och jag kommer att vara där. Fast för mig kommer det alltid att vara Folket Hus - stället där jag gick på julgransplundring med morsan då det begav sig.

Kuriosa: Gruppen "The Sweet" spelade på Folkets hus i Nynäshamn innan de blev kända.



Jag på "Beyond Retro" 2008-11-15

tisdag 4 november 2008

Samsung retro.



Samsung har gjort det förrut och gör det igen: snygga retrokameror. En av höstens nyheter är NV9 med två härliga gammeldags mätare på ovansidan. Kolla bara - det kan inte bli snyggare än så här :)





måndag 3 november 2008

Jolly slår på stort!

Halv åtta hos mig
Jolanta slår på stort
TV 4 Onsdag 05 november 2008 19:30
Del 15 av 32. Jolanta Bujak står för middagen och hon bjuder på svenska tapas. Bland annat lite olika röror, fisk med kantareller, lingonsås och grönsaker samt marängbotten fylld med vanilj och grädde.

Det har blivit dags för polskfödda Jolanta Bujak att bjuda på middag. Gästerna får anlända i Jolantas charterbåt Olivia och blir imponerade.Däremot blir dom, framför allt Christina, en smula konfunderade över själva middagen som äger rum i en ateljé i Ropsten. Vad är till exempel en vithavshaj? Och är det den som kommer att avgöra om Jolanta ska ta över ledningen från Christina eller inte? Jolanta bjuder på svenska tapas som består av gröna musslor med chiliolja toppade med wasabi, sesamfrön och koriander. Klassisk gubbröra bestående av kokta ägg, potatis, ansjovisfiléer, crème fraîche, gul lök och gräslök, vit fiskfilé som serveras med kantareller, lingonsås och slungade grönsaker. Som avslutning på måltiden blir det marrängbotten fylld med äkta vanilj och grädde toppad med rödavinbär.